The road to (S)pain

Door Steevo_S op vrijdag 31 oktober 2014 12:03 - Reacties (13)
Categorie: Persoonlijk, Views: 3.112

Ongeveer 8,5 jaar geleden kregen we tijdens onze derde jaar in de hotelschool te horen dat we een land mochten kiezen om onze stage te doen. De lijst was lang en de bestemmingen verschilde van een plekje in een Amsterdams hotel tot een stage plek in China. Dat laatste vond ik iets te ver weg en van andere studenten hoorde ik dat Ierland het leukst was en het best betaald werd voor een stage plek (uiteindelijk wil je toch als student zoveel mogelijk geld krijgen).

Zo begon het avontuur, Ierland, 19 jaar en veel zin om eindelijk eens wat verder weg van huis te wonen. Samen met een kameraad kwam we aan in Cork (zuiden van Ierland), de sleutels opgehaald van ons huisje en de eerste paar weken eerst alles verkennen. Wat er allemaal in gebeurde kan ik nog een apart blogje over schrijven maar dit is “the road to Spain” dus we houden het ontopic :). Beide kregen we een plek aangewezen in het restaurant en deden evenementen (elk weekend was er een bruiloft). In de receptie werkte er een Spaanse dame, altijd vrolijk, altijd in voor een feestje en toevallig een huisgenoot van een collega. Van het een kwam het ander en na een aantal pogingen van haar kant, had ze eindelijk mijn hart gewonnen.

In April 2008 was mijn stage voorbij en ik kon kiezen of ik door wou werken in het hotel of iets anders wou doen. Mijn vriendin had ineens een briljant idee en dat was om naar Barcelona te gaan voor een paar maanden om daar vakantie te vieren en vanaf daar zien we wel weer. Zo gezegd zo gedaan, op naar Barcelona in mijn Nederlandse Mazda 323, mijn nieuw LCD tv in de auto, playstation 3, de kat en er bleef nog ruimte over voor mijn vriendin. Na een reis van 36 uur en 2 boot tochten (aangezien de kat mee moest hebben we gekozen voor een langere route), eindelijk waren we dan in Spanje, het land van de tapas, stierenvechten, siësta en zon (dat beeld had ik dus van Spanje).

http://piramideidiomas.com/images/route_ierland.jpg

Na een aantal dagen en voor de grap een paar sollicitaties doen (dat was eigenlijk gewoon je CV afgeven bij een uitzendbureau) vond ik dan uiteindelijk een baan in het service centrum van Citigroup. Ik werd daar “customer service agent” voor Citibank België. Aan het begin was het een leuke uitdaging, je leert veel over het bankwezen, hoe rente word berekent en natuurlijk hoe je het best een lening aansmeert aan mensen (ook dit is een apart blogje waard!). De bonussen waren toen nog heel goed en per maand kreeg je dan ook makkelijk 1000 tot 2000 euro extra aan salaris plus natuurlijk de extra prijzen die werden verloot (tickets voor FC Barcelona, iPods en nog veel meer).

Toen begon de crisis en werden alle bonussen drastisch minder dus al snel werd het aan de telefoon ook een stuk minder leuk. Na een aantal maanden kwam er een positie vrij als specialist (trainen van agenten, intermediair tussen Barcelona en Brussel, processen uitschrijven en escalatie), dit heb ik ongeveer 1,5 jaar gedaan en nadat er een supervisor wegging en mijn manager vroeg of ik geīnteresseerd was, ben ik uiteindelijk supervisor geworden. Op het werk deden en doen we veel met macros (aangezien er vele processen zijn die snel uitgevoerd moeten worden en dit vrij makkelijk gaat in Excel/Access) en na thuis veel leren/studeren kwam ik uiteindelijk bij EUC (End User Computing) terecht (schrijven van macros, intranet en .Net applicaties). Nu na 2,5 jaar zit ik daar nog steeds en voorlopig leer ik er genoeg om daar nog een tijdje te blijven.

Dit is het dus, mijn weg naar Spanje... een lang verhaal met een persoonlijk tintje en dit zal dan ook het saaiste verhaal zijn van degene die gaan komen. De rest zal over de huidige situatie in Spanje gaan of te wel; crisis, corruptie (op alle lagen), vermijden van belasting en nog veel meer. Spanje is leuk maar je moet veel geduld hebben om het hier lang vol te houden. Het gezegde maņana, maņana klopt dan ook wel.

Stay tuned en snel volgen er meer verhalen (met bron vermelding) van de front linie in Spanje!

Volgende: Waarom (S)pain? 11-'14 Waarom (S)pain?

Reacties


Door Tweakers user Poepkonijn, vrijdag 31 oktober 2014 12:30

Okay. You've got my attention. :)

Door Tweakers user mkool89, vrijdag 31 oktober 2014 13:13

Gaaf! Ik heb zelf 2 jaar in Cork gewoon!! komt daar ook nog een blog over?

Wat Spanje betreft .. je bent dus nog steeds bezig met een uit de hand gelopen avontuur? grappig om te lezen, ik kijk uit naar verdere blogs!

Door Tweakers user SuperKneus, vrijdag 31 oktober 2014 13:21

Leuk intro, ik ga dit zeker volgen!

Door Tweakers user Steevo_S, vrijdag 31 oktober 2014 13:49

mkool89 schreef op vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:13:
Gaaf! Ik heb zelf 2 jaar in Cork gewoon!! komt daar ook nog een blog over?

Wat Spanje betreft .. je bent dus nog steeds bezig met een uit de hand gelopen avontuur? grappig om te lezen, ik kijk uit naar verdere blogs!
Inderdaad en omdat mijn vriendin 5 jaar ouder is dan ik gaat het avontuur ook nog wel even door :) dus hier gaat dat waarschijnlijk huisje, boompje, beestje worden ;)

Waar woonde jij in Cork? Wij zaten zelf in Douglas een plaatsje net buiten Cork. Ik zat erover na te denken daar ook wat over te schrijven maar dat is ondertussen wel al 7 jaar geleden (trip down memory lane ;) )

Door Tweakers user Barbas, vrijdag 31 oktober 2014 15:11

Leuk verhaal! Ook nog steeds samen met je vriendin?:D

Door Tweakers user Steevo_S, vrijdag 31 oktober 2014 15:16

Nog steeds samen en nog steeds gelukkig (alhoewel Spaanse vrouwen niet de makkelijkste zijn).

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 31 oktober 2014 17:15

Leuk verhaal, leest lekker weg. Wou dat het verhaal langer was. Vooral het bankwezen, salaris, hoe je die overstap maakt, de cultuur, etc...

Door Tweakers user Karmos, vrijdag 31 oktober 2014 18:30

...
Inderdaad en omdat mijn vriendin 5 jaar ouder is
...
Wauw, een vriendin die ouder is, dat hoor je ook niet vaak.

Anyway, ik ben benieuwd naar de verdere blogs!

Door Tweakers user rick91, vrijdag 31 oktober 2014 18:35

Leuk om te lezen! Voordat ik bijna drie jaar geleden naar Canada verhuisde heb ik nog even (driekwart jaar) in Barcelona gewoond -- ik denk er nog met veel plezier aan terug...

Door Tweakers user Steevo_S, zaterdag 1 november 2014 01:24

Kecin schreef op vrijdag 31 oktober 2014 @ 17:15:
Leuk verhaal, leest lekker weg. Wou dat het verhaal langer was. Vooral het bankwezen, salaris, hoe je die overstap maakt, de cultuur, etc...
Helaas heeft citibank een sociale media handboek, zolang ik voor citi werk mag ik er helaas weinig over zeggen. Maar wees niet getreurd, het service centrum waar wij zitten gaat binnenkort dicht zodra het dicht is komen daar ook leuke stukjes over :)

Bedankt voor de positieve reacties en hou de blog in de gaten voor snel een stukje over de laatste items in Spanje die hier het nieuws niet halen.

Door Tweakers user mimang, zaterdag 1 november 2014 11:24

Mijn aandacht heb je Steevo!

Groetjes Enterminator :p

Door Tweakers user DrParanoid, dinsdag 4 november 2014 17:16

Saai verhaal zal het zeker niet zijn :) zelf ook (5 jaar dan) in Ierland gewoond en gewerkt en daar m'n vrouw ontmoet :) lees graag mee! Prettig geschreven ook wel :)

Door Tweakers user mkool89, donderdag 6 november 2014 09:29

Steevo_S schreef op vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:49:
[...]


Inderdaad en omdat mijn vriendin 5 jaar ouder is dan ik gaat het avontuur ook nog wel even door :) dus hier gaat dat waarschijnlijk huisje, boompje, beestje worden ;)

Waar woonde jij in Cork? Wij zaten zelf in Douglas een plaatsje net buiten Cork. Ik zat erover na te denken daar ook wat over te schrijven maar dat is ondertussen wel al 7 jaar geleden (trip down memory lane ;) )
Beetje een late reactie, maar afijn. :) Dan zal het verhaal inderdaad nog even verder 'uit de hand lopen.' In ieder geval is het weer in Spanje beter dan in NL dat heb je goed voor elkaar!

Ik heb zelf in het centrum gewoond, South terrace. Werkt in little Island en kwam voor lunch regelmatig naar Douglas shopping centre ! Wat mij betreft doe je en trip down to memory lane ;)

Reageren is niet meer mogelijk